over mij

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in eten. Mijn moeder was een fantastische kok en mijn vader een dankbare lekkerbek – genieten van eten is me met de paplepel ingegoten. Ik heb van mijn moeder leren koken en van mijn vader leren eten. Ik zie het als een rijkdom, want eten verbindt, voedt en geneest. Althans, het juiste eten.

Van mijn moeder heb ik ook de interesse voor gezondheid meegekregen. Ze was altijd in de weer met smeerseltjes, kruidenaftreksels, lokale remedies en beproefde huismiddeltjes. Beroemd was haar druppeltje cognac in de thee als je grieperig was. 

Aangezien ik zelf ook al jaren kamp met overgevoelige darmen (en de daaruit voortvloeiende problemen) heb ik me uitvoerig verdiept in de geneeskrachtige kant van voeding, en heb dat verder uitgediept met de studie Orthomoleculaire Geneeskunde en -Darmtherapie. Mijn specialisatie is de darm, en daaruit voortvloeiend maag, alvleesklier en lever, want ze houden allemaal verband met elkaar.

Al die kennis combineer ik met iets anders waar ik goed in ben: koken. Zodat ik anderen kan helpen om via hun voeding weer controle te krijgen over hun gezondheid.

Mijn moeder heb ik helaas niet kunnen helpen, omdat ik toen nog niet over deze kennis beschikte. Zij gleed weg in een spiraal van buikklachten, anti-depressiva en medicijnvergiftiging. Ze was afhankelijk van de reguliere gezondheidszorg en had niet de juiste begeleiding om haar lichaam op een natuurlijke manier te laten genezen.

Dat wil ik niet meer laten gebeuren. Daarom begeleid ik mensen op weg naar hun gezondheid, door ze het heft -letterlijk- in eigen handen terug te geven. Door hun lichaam te helpen om zichzélf te genezen met behulp van voeding. En door hun geest te helpen met uitleg, zodat ze geen speelbal hoeven zijn maar zélf de verantwoordelijkheid voor hun gezondheid te kunnen nemen.

Gezondheid start in je eigen keuken, dat is mijn overtuiging, en daar wil ik heel graag aan bijdragen.

Marja van Weeren
De Kooktherapeut