consulten

Ik reken de volgende tarieven (inclusief 21% BTW):

• Analyse:
Eerste analyse van intakeformulier en eventuele vervolgvragen en/of aangeleverde labuitslagen, plus intake-consult (1-1,5 uur): 90 €

• Advies:
Conclusie aan de hand van de intake, opstellen van een behandelplan en een uitgebreid voedingsadvies, uitleg (1-1,5 uur): 90 €

• Monitoring:
Ieder verder vervolgconsult: 70 €

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt die alternatieve zorg dekt, kun je meestal (een deel van) mijn consulten vergoed krijgen. Check hier of je recht hebt op verzekering, en hoeveel.

Een normaal behandeltraject uitgelegd:

Aan de hand van een heel uitgebreid vragenformulier, en een eerste consult waarin ik dieper inga op een aantal van je antwoorden, zoek ik uit wat er met je aan de hand is en wat we eraan kunnen doen. Een eventuele diagnose die door je huisarts of specialist is gesteld neem ik uiteraard zeer serieus, want ik ben geen arts en mag dus geen diagnose stellen. Ik trek wel een conclusie aan de hand van je symptomen en eventuele aanvullende onderzoeken die je al hebt gedaan of die we besluiten te laten doen.

Het kan namelijk zijn dat ik aanvullende onderzoeken adviseer, zoals een ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek, haaranalyse enz. Ik laat deze onderzoeken doen door gecertificeerde laboratoria; bloed prikken kan ik overigens zelf (vingerprik) in het geval dat het via de huisarts niet mocht lukken.

De analyse is het belangrijkste deel van de behandeling, omdat mijn doel hierbij is om mijn vinger precies op de zere plek te leggen. Ik wil helder krijgen wáár in het systeem het misgaat, zodat we het bij de kern kunnen aanpakken. Het behandeltraject en voedingsplan zijn gebaseerd op deze analyse. Het traject wat volgt is dus speciaal voor jou samengesteld.

De opvolg-consulten vinden meestal met tussenpozen van 1 maand tot 6 weken plaats; je moet rekenen op minimaal 2-3 consulten. Het uiteindelijke aantal hangt natuurlijk af van de aard en ernst van je klachten.

We bespreken de voortgang en stellen de behandeling zonodig bij. Als je aanvullend supplementen gebruikt* kijken we regelmatig of die nog nodig zijn. We besluiten samen wanneer de behandeling klaar is, maar je bent natuurlijk vrij om elk moment te stoppen.

* Ik los het liefst alle problemen op door middel van een aanpassing in voeding en bereidingswijzen, maar soms is de ernst van de aandoening zódanig dat dit te lang gaat duren; in dat geval zal ik één of meerdere supplementen adviseren om het lichaam een handje te helpen.

Nog wat algemene informatie

  • Je moet er rekening mee houden dat veel klachten minimaal een maand of drie nodig hebben om goed aangepakt te kunnen worden. Daarnaast zal vaak ook een verandering in levenswijze nodig zijn om écht resultaat te behalen. Uiteraard is het doel om de resultaten blijvend te laten zijn, zodat je na de behandeling ook écht klaar bent en weet hoe je het voortaan zelf moet aanpakken.
  • Als je verhinderd bent verzoek ik je dat uiterlijk 24 uur van tevoren via email, sms of Whatsapp door te geven.
  • Aanvullende onderzoeken en supplementen worden apart berekend.
  • Ik wil je de eerste twee consulten ‘live’ ontmoeten, omdat ik wil kunnen kijken naar de conditie van je huid, haar en nagels, je gelaatskleur, je energie enz. Ook licht ik het behandeltraject en voedingsplan het makkelijkst persoonlijk toe.
  • Voor vervolgconsulten kunnen we eventueel een Skype afspraak maken in plaats van “live” te gaan.
  • Ik kan desgewenst naar jou toekomen voor een consult (ipv jij naar mij); daarvoor reken ik de helft van een vervolgconsult (dus 35 €), bovenop de consult prijs.
  • Ik bestel het liefst de supplementen die ik voorschrijf zelf, omdat ik dan zeker weet dat je de juiste werkzame stoffen, doseringen en kwaliteit krijgt. Ook kan ik dan precies bijhouden waar in het traject je je bevindt, zodat ik eventuele problemen meteen kan oplossen. Je krijgt als patiënt 10% korting op supplementen die je via mij aanschaft, maar je mag ze uiteraard ook zelf kopen.
  • Ik reken af met iZettle (een mobiel pin-apparaat wat pinpassen én creditcards accepteert). De factuur stuur ik je achteraf per email of post toe, het betalingsbewijs email ik desgewenst ter plekke. De factuur kun je indienen bij je verzekering; je hebt wel een aanvullende verzekering nodig voor alternatieve geneeswijzen om (geheel of gedeeltelijk) vergoed te worden.
  • Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.
  • Mijn algemene voorwaarden kun je hier vinden.

Maak vrijblijvend een afspraak

Hoe weet je nou of jij iets zou hebben aan Orthomoleculaire Geneeskunde? Je kunt een vrijblijvende afspraak maken voor een kort (Skype) gesprek waarin je kunt uitleggen waar je last van hebt, en wat je overwegingen zijn om het via voeding te gaan aanpakken.

Ik trek dan een half uur voor je uit en bespreek de mogelijkheden en hoe ik werk. Als ik denk dat ik je niet kan helpen maar een collega wel, zal ik je doorverwijzen. Als ik denk dat ik je wél kan helpen en jij ziet dat ook zitten, stuur ik je een intake formulier en maken we een afspraak voor een consult.

Je zit dus nergens aan vast en kunt jezelf er eerst van overtuigen dat we bij elkaar passen en dat je er vertrouwen in hebt dat ik je kan helpen.

Goed plan! Ik wil een afspraak maken!