Pesto van Zevenblad

Ik ben dol op het ‘kop-tot-kont’ principe: álles gebruiken van een plant of dier, met zo min mogelijk afval. We gooien al genoeg eten weg! Om die reden ben ik ook een groot fan van eetbaar onkruid. Planten die (gratis) in je tuin groeien, of aan de kant van de weg of sloot. Zevenblad is er zo een.

→ Lees meer

Hooikoorts in de winter – het moet niet gekker worden

Heb ik weer….. een histamine overgevoeligheid!

Ik had het vermoeden al. Ik liep al een tijdje met zo’n vage hoofdpijn die erger werd na het eten, zo’n neus die continu een beetje dichtzat, gerommel in mijn darmen (en af en toe diarree), wat voelde als heel veel maagzuur en steeds zo’n moe en energieloos gevoel. Misselijk was ik de laatste tijd ook steeds een beetje.

→ Lees meer

Verneukvoedsel

Onlangs kocht ik bij onze nationale grootgrutter een roggebrood. Het brood van deze supermarkt bevat alleen het broodnodige, zeggen ze, en in mijn roggebrood zit dus alleen meel, gist, water en zout. O ja, en liefde. Het is ook nog eens op traditionele wijze gemaakt met voordeeg en in ‘de’ bakkerij vers gebakken, en nu komt het… speciaal voor mij!

→ Lees meer