Verneukvoedsel

Onlangs kocht ik bij onze nationale grootgrutter een roggebrood. Het brood van deze supermarkt bevat alleen het broodnodige, zeggen ze, en in mijn roggebrood zit dus alleen meel, gist, water en zout. O ja, en liefde. Het is ook nog eens op traditionele wijze gemaakt met voordeeg en in ‘de’ bakkerij vers gebakken, en nu komt het… speciaal voor mij!

→ Lees meer

de Voedseldokter

Een paar dagen geleden werd er een pakje bezorgd, geadresseerd aan ‘de Kooktherapeut’. Ik deed de deur open en de bezorger, na mij zo eens onderzoekend aangekeken te hebben, vroeg of ík dat soms was. Toen ik dat beaamde, raakte hij zeer geïnteresseerd en wilde weten wat ik dan precies deed….iets met koken en beter maken misschien? Mensen beter maken met eten? Een soort ‘voedseldokter’?

→ Lees meer

Zeewier: gezonde glibbers

Zeewier… het nieuwe superfood.

Nieuw is overigens betrekkelijk, want zeewier was ook in de oudheid al een geliefd voedingsmiddel en medicijn. Al meer dan 10.000 jaar geleden werd zeewier in Azië als een zeer waardevol product gezien, en het Boeddhisme adviseert al eeuwen lang om zeewier te eten.

→ Lees meer